Wie ben ik?

Wouter Beekhuis, psychosomatisch fysiotherapeut Herstel de BalansMijn naam is Wouter Beekhuis.

Na mijn atheneum cum laude en een jaar reizen door de wereld ben ik fysiotherapie gaan studeren. Tijdens mijn opleiding en stage’s merkte ik dat mijn interesse breder was dan kijken naar de klacht alleen. De mens, een persoon, staat centraal en een persoon is veel meer dan een klacht.

In 2005 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut in Utrecht.

Vanuit mijn interesse in de invloed van stress, spanning en een heleboel andere factoren op de gezondheid en het welzijn van een persoon, ben ik mij verder gaan ontwikkelen.

In 2009 ben ik afgestudeerd als Master in de psychosomatische fysiotherapie, een 3-jarige specialisatie. Om mijn therapeutische vaardigheden te verrijken ben ik mj na het afronden van de Master verder gaan scholen in diverse behandelmethoden, zoals mobilizing awareness, hartcoherentie, adem en ontspanning, myofasciale technieken, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Mindfullness en Zelfcompassie.

Nadat ik realiseerde wat de enorme impact van traumatische ervaringen is op ons zijn en onze gezondheid ben ik in het traumawerk gedoken. Sinds 2017 ben ik gediplomeerd Somatic Experiencing Practitioner ofwel lichaamsgericht trauma therapeut. In de vele trainingen daarna heb ik mij onder andere ontwikkeld in trauma verwerking met behulp van het Tuningboard, middels aanraking vanuit de Cranio Sacrale ontspanning en via oog bewegingen volgens Eye Movement Integration.

Om mensen meer in de kern, ofwel hun zijnsstaat naar gezondheid te begeleiden, ontwikkel ik mij door in de lichaamsgerichte psychotherapie. Vanaf 2021 ben ik gediplomeerd Resource Therapeut. Dit is een behandelvorm vanuit de Egostaat therapie ontwikkeld door Gordon Emmerson. Hierbij probeer ik Resource delen/modi van de persoonlijkheid te ontmoeten om te kijken wat ze nodig hebben om een meer veilig, verbonden en flexibel onderdeel te worden van ons zijn.

In mijn werk vind ik het belangrijk dat er een praktische en concrete behandeling is om de klachten waar iemand mee komt te verminderen. Ik betrek het lijf en werk in afstemming, waarbij er oog en oor voor wat er in jou leeft.

Dat betekent bij werkstress bijvoorbeeld dat ik probeer hele praktische tips en oefeningen te geven, zoals werkplek- en houdingsadviezen, met je kijk hoe je vaardiger kan worden in ontspannen en hoe je dat kunt toepassen op je werk. Daarnaast wil ik met je te kijken naar wat er persoonlijk in je geraakt wordt door de situatie en wat daarin aan verwerking en/of bescherming nodig is.

Kenmerken werkwijze:

Rots en plant
  • De zorg wordt afgestemd op jou en je hulp/ontwikkelingsvraag.
  • Ik neem je klachten serieus. Er is begrip, aandacht en een luisterend oor.
  • Ik zoek samen met je naar een effectieve probleem oplossing.
  • Ik kijk hoe je een duurzame verbetering van je gezondheid kunt krijgen.
  • Er is op een ongedwongen manier aandacht voor alle dimensies die gezamenlijk jouw gezondheid bepalen, namelijk het lichaam, de psyche, emoties, gedrag en de (sociale) omgeving.
  • Waar nodig voor een beter herstel of wanneer klachten complexer zijn, werk ik samen met artsen, psychologen en/of andere specialisten.
  • Ik volg regelmatig cursussen voor het leveren van optimale en kwalitatieve zorg.
  • De zorg is direct toegankelijk, ook zonder verwijzing van de huisarts.

Een plek van ontmoeting, van waaruit je je reis met meer kracht en richting kunt vervolgen.

NVFP - De FysiotherapeutRBCZSBLPNPSN