Hart Coherentie feedback training

Hart-Coherentie-feedback-training---Hart-coherentie-trainingMet hartcoherentie-training verbeter je je rust- en herstelstaat, je concentratie en je hartenergie en daarmee dus je gezondheid.

Speciale hartslagmeting

De hartslag varieert continue in snelheid. Deze versnellingen en vertragingen wordt de hartslagvariabiliteit genoemd. Deze verandert per milliseconde en kan overzichtelijk in beeld gebracht worden met een harslagcoherentie meter.

Deze hartslagvariabiliteit komt voort uit het continue zoeken van het lichaam naar een balans tussen actie- en ruststand. Wanneer er harmonie is in de emoties, de geest en het lichaam dan ontstaat er een mooie vloeiende balans in de hartslagvariabiliteit. Er wordt dan gesproken van coherentie. Wanneer deze harmonie verstoord is door negatieve stress of (onderdrukte) gevoelens, zoals frustratie, angst of boosheid, dan raakt deze balans verstoord. Er ontstaat een hakkelig patroon. Het lichaam kan geen goede balans vinden.

Hartcoherentie training

Lichaams bewustwording

De emotionele en lichamelijke veranderingen die gepaard gaan met stress, angst, frustratie en negatieve gevoelens hebben een ongunstig effect op de gezondheid. Gelukkig zijn deze veranderingen goed te beïnvloeden.

Bij hartcoherentie training wordt de balans in hartslagvariabiliteit zichtbaar gemaakt. Samen met specifieke hartcoherentie oefeningen helpt dit om te leren de emotionele en lichamelijke reacties op stress positief te beïnvloeden. Je ziet direct het effect van oefeningen op je hartslagbalans. Hierdoor krijg je een betere controle op je eigen gezondheid

Verbetering in de gezondheid

De hartcoherentie training kan helpen bij mensen die last hebben van stressklachten, angst, depressie, emotionele disregulatie, hart en vaat aandoeningen, fibromyalgie, kanker, chronische pijnklachten, piekeren of slaapproblemen.

Het kan ook behulpzaan zijn bij mensen die hun presteren willen verbeteren, lichaambewuster willen worden, of meer rust, focus en concentratie willen hebben.

Met hartcoherentie training verbeter je je omgang met stress, emoties en vergroot je de ruimte en energie van een belangrijk centrum van liefde en verbinding, namelijk je hart.

Op ontdekkingsreis om de taal en wijsheid van je lijf weer te verstaan.

NVFP - De FysiotherapeutRBCZSBLPNPSN